- 1 aardappel (125 g)
- 1 afgestreken koffielepel kurkumapoeder
- 3 eetlepels arachideolie
- 1 doosje passata (500 g)
- Een klein stukje verse gember
- Een snuifje kardemom, kruidnagel, pili-pili en kaneel (alle 4 in poedervorm)
- 1 potje Griekse yoghurt
- 1 knoflookteentje
- Peper en zout
- 1 ui
- Verse koriander
- 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes
Tomatensoep op z’n indisch
Lunch
Gemakkelijk
< 30 minuten
Bereiding
- Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de grofgesnipperde ui in op een zacht vuur gedurende 5 min.
- Voeg de specerijen toe, de geraspte gember en het geperste knoflookteentje. Meng 2 min., voeg de passata toe, 1 l water, de geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappel en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. op een heel zacht vuur sudderen.
- Laat 5 min. rusten en mix. Breng op smaak. Kruid de yoghurt met peper en zout.
- Serveer de soep heel warm. Dien de yoghurt en de fijngehakte koriander apart op, zodat iedereen zijn bord naar eigen smaak kan afwerken.