4 PORTIES
- 2 eieren
- 350 g macaroni
- 3 eetlepels olijfolie
- 500 g passata
- 120 g sneden gekookte ham
- 80 g zachte chorizo in plakjes
- zout
Macaroni met chorizo
Hoofdgerecht
Gemakkelijk
< 30 minuten
Bereiding
- Leg de eieren in een steelpan met koud water, breng aan de kook en reken dan 9 min. kooktijd, schrik ze in koud water.
- Doe de olie, de passata en zout in een stoofpan, laat zacht sudderen gedurende een vijftiental min.
- Breng ondertussen licht gezouten water in een grote kookpot aan de kook en kook er dan de macaroni "al dente" in.
- Snij de ham en de chorizo in kleine vierkanten. Pel de hardgekookte eieren en hak ze grof.
- Giet de gare rigatoni af en voeg toe aan de saus (van het vuur). Voeg de ham toe, de chorizo en de eieren, meng goed en serveer met geraspte gruyère.