- 150 g ontpitte dadels
- 100 g gedroogde vijgen
- 100 g vruchtvlees van een verse kokosnoot
- 100 g witte amandelen
- 70 g gepelde walnoten
- 30 g geraspte kokosnoot
- 250 g cashewnoten
- 20 g lijnzaad
- 1 vanillestokje
- 1 dl kokoswater
- 5 cl honing
- verse vijgen voor de afwerking
Granolareep met cashewcreme en vijgen
Dessert
Gemiddelde moeilijkheid
< 40 minuten
Bereiding
- Laat de cashewnoten vooraf een 3-tal uur in lauw water weken.
- Maak een pasta door de dadels, de vijgen, de amandelen, de walnoten, de geraspte kokosnoot en het lijnzaad met 2 tot 3 eetlepels water te mixen.
- Bedek een rechthoekige schotel (ongeveer 30 x 16 cm) met bakpapier of vershoudfolie. Spreid er de drogevruchtenpasta op en druk goed aan tot je een egale oppervlakte krijgt. Bedek de schotel en steek 1 u in de diepvriezer.
- Laat de cashewnoten uitlekken en mix ze tot een crème, samen met het vruchtvlees van de kokosnoot, het kokoswater, de honing en de uitgeschraapte binnenkant van het vanillestokje. Smeer het op de laag drogevruchtenpasta. Bedek de bereiding en zet ze voor minstens 2 u terug in de diepvriezer.
- Haal de bereiding uit de vorm, snijd ze in 18 rechthoeken. Werk ze af met verse vijgen, in schijfjes gesneden.