4 PORTIES
- 4 everzwijnsteaks
- 20 cl rode porto
- 1 kruidentuiltje
- 500 g oesterzwammen
- olijfolie
- 150 g verse kaas met look en tuinkruiden
- bieslook
- 10 cl lichte, verse room
- peper en zout
Everzwijn met porto en oesterzwammen
Hoofdgerecht
Gemakkelijk
< 45 minuten
Bereiding
- Doe de porto en het kruidentuiltje in een schotel. Leg er de steaks in, wentel ze goed in de marinade, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
- Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast. Laat de steaks uitlekken, dep ze droog en zet opzij.
- Borstel de oesterzwammen lichtjes schoon, snij de grootste in stukken en bak ze in een grote braadpan met 2 eetlepels olie op vrij hoog vuur tot hun vrijgekomen vocht verdampt is.
- Verwarm ondertussen de kaas, de room en 10 cl porto van de marinade in een steelpannetje op zacht vuur.
- Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de steaks in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Rooster ze 1 min. 30’ aan elke kant, verlaag het vuur en laat ze nog ongeveer 2 min. bakken (afhankelijk van eigen smaak en de dikte van de steaks). Kruid met peper en zout, neem uit de pan en hou warm.
- Giet de saus in de pan, roer het aanbaksel los, voeg de oesterzwammen toe en breng op smaak.
- Serveer de steaks met de saus en verse deegwaren. Werk af met bieslook en dien meteen op.