6 PORTIES

  • 80 g ontpitte dadels
  • 90 g gedroogde abrikozen
  • 80 g gepelde hazelnoten
  • 90 g gedroogde bosbessen
  • 1,5 koffielepels van citroenzeste
  • 1 biocitroen
  • 700 g kaaswrongel
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 20 cl amandelmelk
  • 4 g agar-agar in poedervorm
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • bloemsuiker voor de afwerking

Rauwe cheesecake met citroen en honing

  • Gerecht Dessert
  • Moeilijkheid Gemakkelijk
  • Duur < 30 minuten


Bereiding

  1. Doe de dadels, abrikozen, bosbessen en hazelnoten in een mengkom en meng tot je een deeg krijgt.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier en strijk het deeg van gedroogde vruchten uit over de bodem, druk goed aan. Zet de vorm in de koelkast.
  3. Meng de citroenzeste met de kaaswrongel en de honing.
  4. Verwarm de amandelmelk en doe de agaragar erin. Laat twee minuten koken en meng heel goed. Vermeng daarna goed met de kaaswrongel. Giet alles in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een platte spatel en zet 3 uur in de koelkast alvorens aan te snijden.
  5. Snij de citroen in schijfjes. Doe de suiker en het water in een pan. Als de suiker is opgelost, voeg je de schijfjes citroen toe en laat je ze 10 minuten konfijten op een zacht vuurtje. Zet opzij.
  6. Op het bord: versier de cheesecake met de gekonfijte schijfjes citroen. Bestrooi met bloemsuiker.

Kooktip

Voor een zacht deeg: hou het gedroogd fruit apart in drie porties en hak ze één voor één fijn.