4 PORTIES

  • 12 sprietjes bieslook
  • citroensap
  • 2 soeplepels hazelnotenolie
  • 4 soeplepels olijfolie
  • 25 g pijnappelpitten
  • 8 poonfilets
  • 8 st.-jakobsvruchten
  • 100 g veldsla

Salade van veldsla en poon

  • Gerecht Hoofdgerecht
  • Moeilijkheid Gemakkelijk
  • Duur < 30 minuten


Bereiding

  1. Kuis, was en zwier de veldsla droog.
  2. Bak het pijnappelzaad in een pan met anti-kleeflaag 30 sec. goudbruin zonder boter of olie. Neem een penseel en bestrijk de poonfilets en de st.-jakobsvruchten met olijfolie, strooi er veel peper op en laat 2 min. aan weerszijden braden in de pan. Strooi er aan het einde van de braadtijd zout op.
  3. Meng het citroensap, de rest van de olijfolie, de hazelnotenolie, zout en peper. Verdeel de veldsla over de borden. Leg op elk bord twee poonfilets en twee st.-jakobsvruchten.
  4. Besprenkel alles met vinaigrette, bestrooi met pijnappelzaad en bieslook en dien lauw op.