4 PORTIES
- 12 sprietjes bieslook
- citroensap
- 2 soeplepels hazelnotenolie
- 4 soeplepels olijfolie
- 25 g pijnappelpitten
- 8 poonfilets
- 8 st.-jakobsvruchten
- 100 g veldsla
Salade van veldsla en poon
Hoofdgerecht
Gemakkelijk
< 30 minuten
Bereiding
- Kuis, was en zwier de veldsla droog.
- Bak het pijnappelzaad in een pan met anti-kleeflaag 30 sec. goudbruin zonder boter of olie. Neem een penseel en bestrijk de poonfilets en de st.-jakobsvruchten met olijfolie, strooi er veel peper op en laat 2 min. aan weerszijden braden in de pan. Strooi er aan het einde van de braadtijd zout op.
- Meng het citroensap, de rest van de olijfolie, de hazelnotenolie, zout en peper. Verdeel de veldsla over de borden. Leg op elk bord twee poonfilets en twee st.-jakobsvruchten.
- Besprenkel alles met vinaigrette, bestrooi met pijnappelzaad en bieslook en dien lauw op.