4 PORTIES

  • 1 courgette
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g kipfilet
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 eetlepels Indiase currypasta Tikka Masala
  • peper
  • 1 paprikamix (1 groen, 1 geel en 1 rood)
  • 1 ui
  • 400 g linguine
  • 1 limoen
  • gehakte koriander

Pasta met kip tikka masala

  • Gerecht Voorgerecht
  • Moeilijkheid Gemakkelijk
  • Duur < 30 minuten


Bereiding

  1. Kook de pasta “al dente” in gezouten kokend water.
  2. Snij de kipfilets in kleine stukken en bak ze aan in de olie in een wok of diepe pan op hoog vuur. Neem ze eruit wanneer ze bruin gebakken zijn, verlaag het vuur en fruit in dezelfde pan de gehakte ui, evenals de courgette en de paprika, alle twee in kleine blokjes gesneden.
  3. Voeg na 5 min. de currypasta toe, roer 1 min. en giet er de kokosmelk bij. Voeg de stukjes kip toe, evenals limoensap naar eigen smaak. Laat 2 min. sudderen op zacht vuur, breng op smaak met peper en zout en doe er de gehakte koriander bij.
  4. Serveer goed warm met de pasta.