3 PORTIES

  • 1/2  mango, niet te rijp
  • 1/2 zakje  rauwe garnaalstaarten  (500 g)
  •  1/2  limoen
  • 10 cl kokosmelk
  • 25 g mangochutney
  • 1/2 eetlepel  arachideolie
  • 1/2 koffielepel kerriepoeder
  • gehakte verse koriander
  • 1/4 koffielepel  sambal
  • een noot boter
  • zout en peper
  • pitabroodje

Scampipannetje, romige saus met mango en kokosmelk

  • Gerecht Lunch
  • Moeilijkheid Gemakkelijk
  • Duur < 30 minuten


Bereiding

  1. Pel de vooraf ontdooide scampi’s, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan.
  2. Snij 1 helft van de mango af en snij in fijne plakjes. Zet opzij. Schil de rest en snij het vruchtvlees in blokjes.
  3. Klop de chutney los door er geleidelijk aan de kokosmelk bij te voegen. Voeg het sap van de limoen toe, het kerriepoeder en de sambal. Roer goed.
  4. Verwarm de boter en de olie in een diepe pan en bak er de scampi’s en de mangoblokjes in aan op vrij hoog vuur. Wanneer de scampi’s roze zijn, voeg dan de saus toe en verwarm langzaam. Laat 2 min. sudderen, breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer meteen in minipannetjes of kommetjes. Werk af met de mangoplakjes. Bestrooi met de gehakte koriander en dien op met geroosterd naanbrood, in driehoeken gesneden.

Kooktip

Verleng de baktijd van de scampi’s niet en/of warm ze niet op, want dan worden ze taai en kleiner.