4 PORTIES
- 200 à 250 g middelgrote, gepelde roze garnalen
- 1/2 citroen
- 1 stengel citroengras
- 2 middelgrote wortelen
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 schijf Chinese noedels (80 g)
- verse koriander
- 2 vetarme visbouillonblokjes
Gekruide garnalensoep
Lunch
Gemakkelijk
< 30 minuten
Bereiding
- Snij de stengel citroengras in de lengte door, plet even en leg in een stoofpot. Voeg de in rondjes gesneden wortelen toe, 1,25 l water en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 5 min. zacht koken.
- Breek de noedels in grote stukken en doe ze in de stoofpot. Neem de soep meteen van het vuur, zet een deksel op de pot en laat 4 min. rusten. Voeg dan de garnalen toe, het sap van de halve citroen en de sojasaus.
- Serveer heel warm bestrooid met fijngehakte koriander.
Kooktip
Je kan het citroengras vervangen door verse gember.