4 PORTIES

  • 200 à 250 g middelgrote, gepelde roze garnalen
  •  1/2  citroen
  • 1 stengel citroengras
  • 2 middelgrote wortelen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 schijf Chinese noedels (80 g)
  • verse koriander
  • 2 vetarme visbouillonblokjes

Gekruide garnalensoep

  • Gerecht Lunch
  • Moeilijkheid Gemakkelijk
  • Duur < 30 minuten


Bereiding

  1. Snij de stengel citroengras in de lengte door, plet even en leg in een stoofpot. Voeg de in rondjes gesneden wortelen toe, 1,25 l water en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 5 min. zacht koken.
  2. Breek de noedels in grote stukken en doe ze in de stoofpot. Neem de soep meteen van het vuur, zet een deksel op de pot en laat 4 min. rusten. Voeg dan de garnalen toe, het sap van de halve citroen en de sojasaus.
  3. Serveer heel warm bestrooid met fijngehakte koriander.

Kooktip

Je kan het citroengras vervangen door verse gember.