4 PORTIES

  • 3 ei
  • 200 g feta
  • 2 schaaltjes gerookte Atlantische zalmreepjes (2 x 75 g)
  • 1 kruimeldeeg
  • 25 cl lichte verse room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 750 g witloof

Quiche met witloof, feta en gerookte zalm

  • Gerecht Lunch
  • Moeilijkheid Gemakkelijk
  • Duur < 30 minuten


Bereiding

  1. Hak het witloof grof en bak het aan in de olie in een grote, diepe pan.  Zet een deksel op de pan en laat de stukjes witloof gedurende 10 min. stoven op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. bakken op vrij hoog vuur.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C en bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg.
  3. Klop de eieren los met de room, voeg de in kleine blokjes gesneden  feta toe, de gerookte zalmreepjes en het witloof. Kruid met peper en meng goed.
  4. Giet het mengsel op het kruimeldeeg en bak de quiche 30 min. in de oven.
  5. Serveer warm met een slaatje als voor- of hoofdgerecht.

Kooktip

Voeg geen zout toe aan het eiermengsel: het zout in de feta en de gerookte zalm volstaat ruimschoots.