4 PORTIES
- 1 paprikamix (1 groen, 1 geel en 1 rood)
- 550 g courgette
- 200 g geitenkaas Sainte Maure
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
- enkele blaadjes verse basilicum
- peper
Gegratineerde geitenkaas met fijne groentjes
Lunch
Gemakkelijk
< 30 minuten
Bereiding
- Snij de paprika in kleine blokjes en bak ze aan in de olie in een grote, diepe pan op zacht vuur. Snij ondertussen de courgettes in kleine blokjes. Doe ze bij in de pan, bestrooi met Provençaalse kruiden en laat alles op vrij hoog vuur bakken. Roer regelmatig om, zorg dat de groenten toch nog wat knapperig blijven. Kruid met peper en lichtjes met zout.
- Verwarm de ovengrill voor. Snij de geitenkaas in 12 schijven.
- Verdeel de groenten over 4 kleine ovenschalen en leg er de geitenkaas bovenop. Bestrooi met de pijnboompitten en laat enkele minuten gratineren onder de grill.
- Dien warm op als voorgerecht. Voorzie brood om erbij te serveren.