4 PORTIES

  • 2 aardappelen (250 g samen)
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 10 cl lichte room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 vetarme visbouillonblokjes

Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen

  • Gerecht Voorgerecht
  • Moeilijkheid Gemakkelijk
  • Duur < 40 minuten


Bereiding

  1. Fruit de grofgesneden ui op een zacht vuur in een kookpot met de olie.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes. Schil voorzichtig de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en snij in stukjes.
  3. Doe aardappelen en asperges in de kookpot, meng 2 min. giet er 1 liter warm water bij en de verkruimelde bouillonblokjes.
  4. Plaats het deksel op de kookpot en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken.
  5. Ontpit ondertussen de tomaat en snij in heel kleine blokjes. Voeg de garnalen, bieslook, peper en het citroensap bij. Meng goed en bewaar fris.
  6. Laat de soep 5 min. rusten en mix. Voeg de room toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm opnieuw tot tegen het kookpunt. Neem van het vuur en dien onmiddellijk op. Geef er de salsa apart bij.

Kooktip

Bloemige aardappelen zijn heel geschikt om de soep te binden.