4 PORTIES

  • 2-3 roze pompelmoezen
  • 300 g gerookte eendenborst
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel limoen
  • 1/2 van rode ui, fijngehakt
  • sap van 1/2 pompelmoes
  • 1 eetlepel soja
  • 2 takjes selder, fijngesneden
  • 3 steeltjes van jonge uitjes, versnipperd
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • zout, peper

Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes

  • Gerecht Voorgerecht
  • Moeilijkheid Gemakkelijk
  • Duur < 30 minuten


Bereiding

  1. Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en maak de partjes los.
  2. Vang het sap op. Zet opzij.
  3. Wissel de partjes pompelmoes en de sneden eendenborst af op de borden.
  4. Meng de selder, de jonge uitjes en de rode ui.
  5. Leg in het midden van elke carpaccio een hoopje rauwkost.
  6. Vinaigrette: meng in een kom de vloeibare honing, de soja, het pompelmoessap, het limoensap, zout en peper. Giet de koolzaadolie erbij. Meng goed dooreen.
  7. Giet enkele lepels vinaigrette over de rauwkost.
  8. Dien de rest op als saus.