4 PORTIES
- 2-3 roze pompelmoezen
- 300 g gerookte eendenborst
- 2 eetlepels koolzaadolie
- 2 eetlepels koriander, fijngehakt
- 1 eetlepel limoen
- 1/2 van rode ui, fijngehakt
- sap van 1/2 pompelmoes
- 1 eetlepel soja
- 2 takjes selder, fijngesneden
- 3 steeltjes van jonge uitjes, versnipperd
- 1 eetlepel vloeibare honing
- zout, peper
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
Voorgerecht
Gemakkelijk
< 30 minuten
Bereiding
- Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en maak de partjes los.
- Vang het sap op. Zet opzij.
- Wissel de partjes pompelmoes en de sneden eendenborst af op de borden.
- Meng de selder, de jonge uitjes en de rode ui.
- Leg in het midden van elke carpaccio een hoopje rauwkost.
- Vinaigrette: meng in een kom de vloeibare honing, de soja, het pompelmoessap, het limoensap, zout en peper. Giet de koolzaadolie erbij. Meng goed dooreen.
- Giet enkele lepels vinaigrette over de rauwkost.
- Dien de rest op als saus.