6 PORTIES

  • 200 g geitenkaas 't Leenhof
  • 6 vellen diepvriesbladerdeeg (van 12 cm op 12 cm)
  • 1 ei
  • 6 gedroogde abrikozen
  • takjes verse tijm
  • zwarte peper van de molen
  • zout

Bladerdeegpakketje met geitenkaas

  • Gerecht Voorgerecht
  • Moeilijkheid Gemakkelijk
  • Duur < 45 minuten


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Neem een bakplaat, bedek met een vel bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop. Vorm balletjes van de geitenkaas, van ongeveer 4 cm doorsnede. Snijd de abrikozen in grove reepjes en schik op de kaasballetjes. Kruid met peper en zout, en bestrooi met wat tijm.
  3. Bestrijk de deegrandjes met een beetje water en vouw de hoeken naar het midden toe, maar niet helemaal dicht.
  4. Klop het ei los, voeg een heel klein beetje water toe en bestrijk de pakketjes ermee. Bak gaar in de oven gedurende 25 à 30 minuten.
  5. Serveer de geitenkaaspakketjes warm bij het aperitief of als voorgerecht met een fris slaatje erbij.