6 PORTIES
- 200 g geitenkaas 't Leenhof
- 6 vellen diepvriesbladerdeeg (van 12 cm op 12 cm)
- 1 ei
- 6 gedroogde abrikozen
- takjes verse tijm
- zwarte peper van de molen
- zout
Bladerdeegpakketje met geitenkaas
Voorgerecht
Gemakkelijk
< 45 minuten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Neem een bakplaat, bedek met een vel bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop. Vorm balletjes van de geitenkaas, van ongeveer 4 cm doorsnede. Snijd de abrikozen in grove reepjes en schik op de kaasballetjes. Kruid met peper en zout, en bestrooi met wat tijm.
- Bestrijk de deegrandjes met een beetje water en vouw de hoeken naar het midden toe, maar niet helemaal dicht.
- Klop het ei los, voeg een heel klein beetje water toe en bestrijk de pakketjes ermee. Bak gaar in de oven gedurende 25 à 30 minuten.
- Serveer de geitenkaaspakketjes warm bij het aperitief of als voorgerecht met een fris slaatje erbij.