4 PORTIES

  • 200 g blonde cassonadesuiker
  • 50 g boter
  • 200 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
  • 1 een snuifje kaneelpoeder (facultatief)
  • 6 ei
  • 400 g kastanjepompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 500 g ricotta
  • 1 sinaasappel
  • 200 g speculoos
  • 20 cl verse room
  • boter voor de vorm

Cheesecake met chocoladesaus

  • Gerecht Dessert
  • Moeilijkheid Gemiddelde moeilijkheid
  • Duur < 30 minuten


Bereiding

  1. Snij het vruchtvlees van de kastanjepompoen in blokjes, leg ze in een schotel en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 W gedurende 2 x 6 min.
  2. Roer halverwege de kooktijd om.
  3. Doe er de suiker bij en prak alles met een vork.
  4. Laat lauw worden.
  5. Verkruimel de speculoos en meng goed met de gesmolten boter.
  6. Smeer de rand van een diepe, ronde taartvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem.
  7. Druk het speculoosmengsel met de achterkant van een lepel op de bodem van de vorm.
  8. Prak de ricotta met een vork, doe er de fijngeraspte sinaasappelschil bij, het kaneelpoeder en de eieren.
  9. Meng met de garde, voeg dan de pompoenpuree toe.
  10. Giet in de vorm en bak 50 min. in de oven.
  11. Laat de cheesecake nog 10 min. in de uitgeschakelde oven staan.
  12. Laat de cake afkoelen in de vorm, dek af en zet enkele uren in de koelkast.
  13. Breng de room in een kleine steelpan aan de kook.
  14. Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. staan.
  15. Meng met de garde tot een gladde saus. Neem de cake uit de vorm en serveer met de lauwe chocoladesaus.

Kooktip

De cheesecake uit de vorm halen: strijk met een mes tussen de cake en de vorm (over de ganse omtrek), leg een stuk bakpapier op de cake en dan een groot omgekeerd bord, hou alles samen vast en draai om. Neem de vorm weg, plaats de serveerschotel omgekeerd op de taart en draai opnieuw alles om.