- 600 g abrikozen
- 1 koffielepel amandelextract
- 100 g amandelpoeder
- 100 g boter
- 2 ei
- 100 g griessuiker
- 1 bladerdeeg
Frangipanetaart met abrikozen
Dessert
Gemiddelde moeilijkheid
< 40 minuten
Bereiding
- Meng het ei, het amandelextract en de suiker zorgvuldig door elkaar gedurende 2 minuten.
- Doe er het amandelpoeder en de zacht gemaakte boter bij.
- Beboter een taartvorm en bekleed hem met het bladerdeeg.
- Prik met een vork in de taartbodem en laat hem gedurende 10 minuten in een warme oven bakken.
- Laat lichtjes afkoelen en giet er de frangipanevulling in.
- Laat nog 10 minuten doorbakken in de warme oven en bedek daarna de taart met de halve abrikozen.
- Bestrooi met suiker en laat nog 10 minuten bakken in de warme oven. Dien warm of lauw op.