• 600 g abrikozen
  • 1 koffielepel amandelextract
  • 100 g amandelpoeder
  • 100 g boter
  • 2 ei
  • 100 g griessuiker
  • 1 bladerdeeg

Frangipanetaart met abrikozen

  • Gerecht Dessert
  • Moeilijkheid Gemiddelde moeilijkheid
  • Duur < 40 minuten


Bereiding

  1. Meng het ei, het amandelextract en de suiker zorgvuldig door elkaar gedurende 2 minuten.
  2. Doe er het amandelpoeder en de zacht gemaakte boter bij.
  3. Beboter een taartvorm en bekleed hem met het bladerdeeg.
  4. Prik met een vork in de taartbodem en laat hem gedurende 10 minuten in een warme oven bakken.
  5. Laat lichtjes afkoelen en giet er de frangipanevulling in.
  6. Laat nog 10 minuten doorbakken in de warme oven en bedek daarna de taart met de halve abrikozen.
  7. Bestrooi met suiker en laat nog 10 minuten bakken in de warme oven. Dien warm of lauw op.