6 PORTIES

  • 4 limoenen
  • Een snuifje zout
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 150 g griessuiker
  • 25 cl melk
  • 10 cl verse room
  • 60 g zachte boter
  • 30 g zelfrijzende bloem

Limoentoetjes

  • Gerecht Dessert
  • Moeilijkheid Gemakkelijk
  • Duur < 30 minuten


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Rasp de schil van 2 limoenen fijn en pers deze 2 vruchten uit. Pers nog 1 of 2 limoenen uit, je hebt 10 cl sap nodig.
  3. Meng de zachte boter met de suiker en de eierdooiers (bewaar de eiwitten) met behulp van de garde. Doe er de room en de bloem bij, roer opnieuw, voeg dan de melk toe, de fijngeraspte schil en het citroensap.
  4. Klop de eiwitten heel stijf met een snuifje zout, spatel ze voorzichtig door de limoenroom.
  5. Verdeel de bereiding over 6 kleine soufflékommetjes. Zet ze in een grote ovenschaal en vul de schaal met warm water tot op ¾ hoogte van de kommetjes.
  6. Laat gedurende 25 min. in de oven bakken.
  7. Serveer lauw of op kamertemperatuur.