4 PORTIES
  • 2 bokalen Passata Rustica met basilicum (2 x 680 g)
  • 1 bussel basilicum
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine ui of 1/2 middelgrote ui, gepeld
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 25 g paneermeel
  • peper en zout
  • 100 g pijnboompitten
  • 10 cl rode wijn
  • 800 g varkens/kalfsgehakt niet bereid

Balletjes met pijnboompitten en parmezaanse kaas

  • Gerecht Hoofdgerecht
  • Moeilijkheid Gemakkelijk
  • Duur < 30 minuten


Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit.
  3. Doe het gehakt in een grote kom.
  4. Voeg de zeer fijngesnipperde ui toe, de pijnboompitten, de kaas, de fijngeraspte citroenschil, het fijngehakte basilicum, het ei, peper en zout.
  5. Kneed alles goed, voeg paneermeel toe en kneed nog.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  8. Bak ze 15 min. in de oven.
  9. Giet, ondertussen, de olie in een stoofpot.
  10. Voeg de passata en de wijn toe.
  11. Breng aan de kook en laat sudderen op zacht vuur.
  12. Doe de balletjes in deze saus en stoof nog 15 min. extra.
  13. Breng op smaak met peper en zout.
  14. Serveer warm met deegwaren.