-
4 PORTIES
- 2 bokalen Passata Rustica met basilicum (2 x 680 g)
- 1 bussel basilicum
- 1 citroen
- 1 ei
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 kleine ui of 1/2 middelgrote ui, gepeld
- 3 eetlepels olijfolie
- 25 g paneermeel
- peper en zout
- 100 g pijnboompitten
- 10 cl rode wijn
- 800 g varkens/kalfsgehakt niet bereid
Balletjes met pijnboompitten en parmezaanse kaas
Hoofdgerecht
Gemakkelijk
< 30 minuten
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit.
- Doe het gehakt in een grote kom.
- Voeg de zeer fijngesnipperde ui toe, de pijnboompitten, de kaas, de fijngeraspte citroenschil, het fijngehakte basilicum, het ei, peper en zout.
- Kneed alles goed, voeg paneermeel toe en kneed nog.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Rol balletjes ter grootte van een dikke noot en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat.
- Bak ze 15 min. in de oven.
- Giet, ondertussen, de olie in een stoofpot.
- Voeg de passata en de wijn toe.
- Breng aan de kook en laat sudderen op zacht vuur.
- Doe de balletjes in deze saus en stoof nog 15 min. extra.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer warm met deegwaren.