4 PORTIES
- 1/2 bosje dille
- 1 eetlepel citroensap
- 8 diepgevroren rôstis Delhaize
- 200 g gerookte zalm
- 10 cl room
- 100 g verse kaas
- zout en peper
Aardappelkoekjes met gerookte zalm en kruidenslagroom
Hoofdgerecht
Gemakkelijk
< 30 minuten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de bakplaat uit. Bekleed met bakpapier en bak hierop de nog bevroren röstis in de oven in 25 min. goudbruin. Draai ze halverwege de baktijd om.
- Leg, ondertussen, 8 takjes dille opzij en knip de rest fijn. Meng in een kom met de kaas, het citroensap, peper en zout.
- Klop de room in een kom stijf en spatel er voorzichtig het kaasmengsel onder. Snij de zalm in reepjes.
- Verdeel de röstis over de borden en leg er de zalm en wat room op. Versier met een takjes dille. Dien onmiddellijk op om van het effect warm-koud te kunnen genieten